Tel.: +421 918 417 487
Nákupný košík 0,00 €

Prenájom stanov

Prečo je lepšie si stan kúpiť a nie prenajať?

Nožnicové stany sú skvelé pre univerzálnosť ich použitia. Je úplne jedno či vás čaká akcia v exteriéri alebo interiéri, párty stany využijete kdekoľvek.

Ak vás čaká jednorazová akcia, a nemáte k dispozícii žiadny rýchlo-rozkladací nožnicový stan, zrejme vás, ako prvé napadne, že si ho požičiate. Kvôli jednej akcii sa predsa neoplatí stan kupovať a radšej zvolíte prenájom. Nie je to však tak.

Konečná cena za prenájom stanu narastie.

Z praxe vieme, že je oveľa výhodnejšie si stan kúpiť. Predstavte si najčastejšie sa vyskytujúcu situáciu. Potrebujete párty stan na víkend, je jedno či chcete stan na svadbu, výstavu, jarmok alebo na domácu oslavu. Jednoducho potrebujete stan na 1 či 2 dni.

Prenájom stanov ma napr. na záhradnú oslavu

Prenájmy stanov začínajú zhruba na cene 25 až 30 € za stan na deň, to sú však tie najmenšie rozmery. Nájdete aj ponuky, kde vám vyúčtujú prenájom metrov štvorcových stanu. Je to vždy na konkrétnom poskytovateľovi. Háčik je v tom, že za túto sumu dostanete iba základnú konštrukciu a strešnú plachtu. Steny sa do tejto sumy nerátajú.

Ak si chcete ochrániť tovar, prípadne chcete návštevníkom stanu poskytnúť bočnú ochranu, musíte si priplatiť. Prirátajte si aj cenu za doručenie, resp. benzín za vyzdvihnutie a vrátenie stanu a cena za prenájom stanu začne povážlivo narastať.

Prenajatý stan je málokedy nepoškodený

Hneď za rastúcou cenou však objavíte ďalšie nevýhody, najčastejšie stav prenajatého stanu. V drvivej väčšine prípadov potrebujete, aby stan vyzeral dobre. To však stany z požičovne obvykle nespĺňajú. Netreba mať ilúzie. Ak má človek niečo požičané, nespráva sa k tomu, ako k vlastnému.

Pri prenájme potom dostanete stan, ktorý je v lepšom prípade obitý, často však aj špinavý, roztrhnutý, v horšom prípade už sa prejavujú aj príznaky používania na konštrukcii. Ak ste niekedy skladali niečo ohnuté, vykývané, nebodaj zlomené, viete čo myslíme. Stav stanov používaných na prenájom nikdy nebude stopercentný. Je to pre nájomcov spotrebný tovar, používajú ho dokedy sa dá a až keď je v stave šrotu, vymenia ho za nový.

Pozor pri preberaní a vrátení stanu

S vyššie spomenutým býva spojená aj iná nepríjemná vec. Málokto si stan pred prevzatím na mieste skontroluje, hoci zaň nesie hmotnú zodpovednosť, zakotvenú v zmluve. Firma, ktorá stan požičiava si ho však pri vrátení kontroluje vždy. Vy tak dostanete „používaný“ stan, ktorý síce v rovnakom stave vrátite, no nájomca vám odmietne vrátiť kauciu. Kauciu platíte vždy pri vyzdvihnutí stanu. Myšlienka je dobrá, nájomca sa ňou chráni, aby sa stan nevrátil zničený. Žiaľ stáva sa, že sa kaucia zneužíva a nájomcovia vám ju neoprávnene odmietnu vydať lebo sa spoliehajú, že kvôli pár desiatkam Eur sa nikto hádať nebude.

Prenajatý stan vás nemusí vhodne reprezentovať

Reklamný jarmočný stan

Posledná vec, ktorú chceme spomenúť je, že najmä pri prezentácii vašich služieb či produktov, je veľmi dôležitý dojem, ktorý vytvárate. Preto je vždy dobré, ak stan vyzerá ako nový, teda nerozbitý a neznečistený. Navyše, v prípade, že máte vlastný stan, máte možnosť si ho upraviť. Napríklad reklamnou potlačou na strechu či bočné steny. Už to je výrazný krok k odlíšeniu sa od konkurencie. Takúto možnosť vám prenajaté stany nikdy nedajú.

Kúpa nového stanu je väčšinou výhodnejšia

Keď si všetky nevýhody uvedomíte a spočítate celkové náklady za stan, ktorý nikdy nebude v ideálnej kondícii, zistíte, že za sumu za prenájom stanu na dva dni + skutočne zanedbateľný doplatok, si budete môcť kúpiť nový kvalitný párty stan, ktorý si môžete akokoľvek prispôsobiť. Navyše máte istotu stabilnej konštrukcie a jednoduchej montáže.

Verte nám, že aj keď si myslíte, že ho potrebujete iba raz, napr. na spomínanú svadbu, využijete ho ešte mnohokrát.