Tel.: +421 918 417 487
Nákupný košík 0,00 €

Detská záhradná párty

Narodeniny sú pre každé dieťa dňom splnených prianí. Nikdy na to nezabúdajte. Nuž a máloktorá ratolesť chce svoje narodeniny oslavovať osamote. Áno vydrží aj oslavu s vami a starkými, ale verte nám, všetky deti chcú prežívať tie najkrajšie chvíle hlavne s kamarátmi. Tak im urobte radosť a ak vám to vaše možnosti čo i len trocha dovoľujú pripravte im poriadnu narodeninovú záhradnú párty. Samozrejme, zvýhodnení sú nezbedníci, ktorí oslavujú narodky cca od mája do septembra. Rodičia tých ostatných budú musieť byť kreatívnejší.

Ak ste si teda povedali, že záhradná narodeninová oslava stojí za skúšku, máme pre vás pár tipov, ako vykúzliť pre všetkých malých oslávencov a ich kamarátov nezabudnuteľné chvíle.

Určite tému celej párty

Deti určite poteší aj klasická párty bez akejkoľvek štylizácie, ale ak celú oslavu dokážete „zabaliť“ do prostredia ich obľúbenej rozprávky, získate mnoho bodov naviac. Len treba dávať pozor, vždy vychádzajte z aktuálnych preferencií dieťaťa a tento bod s ním určite prekonzultujte. Nie je totiž nič horšie, ako vytvoriť doma dokonalé ľadové kráľovstvo, keď už mladé dámy frčia na Monster High, alebo vyplytvať množstvo času na výrobu Transformers kostýmov, keď je jasné, že sa k vám chystá 10 malých Spidermanov. 

Záhradná párty

Jednoducho, nechajte si poradiť a vytvorte prostredie ušité vášmu dieťaťu na mieru. Našťastie, reklamný priemysel veľmi dobre vie čo aktuálne u detí letí, takže so zháňaním rekvizít nebudete mať žiadne problémy.

Vytvorte vlastné pozvánky

Možno maličkosť, ale vo väčšine prípadov jeden z kľúčových prvkov. Vytvorte doma personalizované pozvánky, samozrejme, v štýle zvolenej témy. Nerobte to však sami. Určite do tejto aktivity zapojte aj malého oslávenca. A nenechajte sa otráviť tým, že dielo nakoniec nebude úplne dokonalé. Nie každý vie hneď strihať, lepiť a písať krasopisom. Ide o snahu, tak prižmúrte oči a svoju precíznosť na chvíľu odložte bokom. 

Pozvánka na záhradnú párty

Ono to s tým zapájaním do príprav oslavy berte už ako súčasť oslavy. Deti radi pomáhajú, keď im dáte pocítiť, že robia niečo dôležité. Tak ich nechajte sem tam niečo zavesiť, nasypať niečo do misky, alebo ich nechajte vyberať hudbu.

Vyberte občerstvenie

Tu sa dobre zamyslite. Chcete pozývať len deti alebo aj rodičov? Ak oboch, treba toho nakúpiť viac, ak len deti, bude to trocha lacnejšie. Nie je to však jednoduché, na to zabudnite. Je síce dobré skúsiť zistiť od vášho dieťaťa, čo ktorý kamarát má rád a čo nie, ale nečakajte žiadne presné zoznamy. Skôr oblasti, niekedy veľmi široké. 

Občerstenie - Záhradná oslava

Jasné, so sladkosťami nikdy neurobíte krok vedľa, ale ako každý správny rodič určite nechcete, aby sa deti napchávali len sladkým, slaným a nezdravým. Vždy na stôl prepašujte, aj nejaké zdravé a chutné jedlá. Minimálne ovocie by nemalo chýbať. Riskujete maximálne to, že to potom budete pár dní dojedať ☺ Na pitie nezabudnite na detské šampanské, je to predsa oslava, a ak budete chcieť v očiach detí stúpnuť ešte viac, servírujte aspoň tento „sekt“ v dospeláckych pohárikoch so stopkou.

Buďte praktickí

Nad všetkým rozmýšľajte v súvislostiach a urobte si dobrý plán. Oslava bude dokonalá aj keď vás nebude stáť stovky Eur. Deťom je úplne jedno v čom a na čom im budete servírovať jedlo a pitie. Vyberte lacné papierové taniere a papierové poháre, ak nájdete také čo ladia s témou oslavy, budete za ozajstných hrdinov. Výzdobu tiež vyrobte z papiera a kartónu. Detská fantázia a predstavivosť sa už postará o všetko ostatné. Jednoducho vezmite rozum do hrsti a využite to čo máte doma. Kreativite sa medze nekladú. Zo starých vecí, môžu byť dokonalé rekvizity a dotvoria príjemnú atmosféru celej akcie.

Nenechajte deti nudiť sa

Detská párty

To najdôležitejšie, program pre deti. Môžete to síce nechať na deťoch a oni sa chvíľu určite dokážu zabaviť aj samotné, ale bude oveľa lepšie, ak im zábavu troška usmerníte. Alebo to pokojne nechajte aj na profesionáloch a objednajte si animátorov, ktorí vám zabezpečia aj trocha pokoja. Ak však máte dôveru vo vlastné sily, určite pripravte si záhradnú oslavu sami. Využite všetko čo záhrada poskytuje, napr. aj bazén, len samozrejme pozor na bezpečnosť. 

Nechajte deti vyblázniť sa a preložte to niečím menej akčným, napríklad môžete nechať deti niečo vyrábať (áno, kľudne aj sliz), prípadne skúste stolné hry. Určite vylúčte akúkoľvek televíziu, mobily a tablety. Na to je čas doma, na oslave sa má zabávať. A ešte jedna dôležitá vec, nepodceňujte hudbu, deti ju milujú, aj keď treba si priznať, že umelecký vkus bude mať asi dovolenku. Ale tak, raz za rok zvládnete aj „Žijeme len raz“... dvadsaťkrát po sebe.

Pripravte sa aj na zlé počasie

Nevzdávajte to, ani v prípade zlého počasia. Kreatívny rodič si vždy poradí. My vám radíme využiť rýchlorozkladacie párty stany, nájdete ich dosť aj v našej ponuke. Môžete pomocou nich vyhradiť deťom oddychovú zónu a tieň, keď slnko pripeká alebo ich uchrániť pred dažďom, keď sa čerti ženia. 

Párty stan na záhradnú oslavu

A keďže sú stany naozaj rýchlorozkladacie a manipuláciu s nimi zvládne aj úplne netechnický typ, nemusíte ich mať na záhrade postavené od začiatku a teda nebudú zavadzať, ak máte menšiu záhradu. Postavíte ich rýchlo aj keď napríklad iba začína mrholiť

A ak máte naozaj odvážnych oslávencov, v takomto stane sa dá v noci na záhrade aj prespať. Veď rytieri, šľachtici, ba aj samotný sultán, kedysi v takýchto stanoch na vojnových výpravách bývali. Teda skoro takýchto. Rozkladanie trvalo trocha dlhšie a bolo k tomu potrebných trocha viac ľudí. Každopádne, aj rýchlorozkladacie párty stany môžu byť zaujímavou súčasťou oslavy.