Tel.: +421 918 417 487
Nákupný košík 0,00 €

Ako uskladniť stan na zimu

Patríte k tým, ktorí vlastnia svoj prvý nožnicový párty stan? Celé leto ste si pod ním užívali chvíle oddychu a relaxu. Na konci leta však prichádzajú daždivé dni a na jeseň už aj nočné mrazy. To je ten pravý čas, kedy treba nožnicový stan uskladniť na zimu.

Zloženie strechy z párty stanu

Dáme Vám pár rád ako párty stan správne uskladniť na zimu. Nesprávne uskladnenie môže párty stan výrazne znehodnotiť.

  1. Strechu zložíme z konštrukcie. Neodporúčame dlhodobo skladovať párty stan so strechou upevnenou na konštrukcii.
  2. Strechu a bočné steny očistíme pomocou vlhkej handry, alebo kefky. Nepokúšajte sa opláštenie stanu prať v práčke, pogumovaná časť by sa mohla znehodnotiť a stan by vás už nechránil proti dažďu
  3. Strechu a bočné plachty dôkladne vysušíme. Odporúčame využiť prirodzené slnečnéžiarenie. Na vysušenie plachiet stačí 1-2 hod. slnečného počasia. Nikdy neodkladajte mokré, alebo vlhké plachty
  4. Strechu a bočné plachty poskladajte a uskladnite v textilnej taške, alebo krabici tak, aby neboli hermeticky uzavreté. Uskladnenie v nepriedušnom vaku by napomohlo tvorbe plesní atď. Ak by sa vám takáto nepríjemná vec predsa len stala, náhradné plachty vám vieme dodať do 1 pracovného dňa.
  5. Očistite konštrukciu stanu. Hlavne časti, ktoré sa dotýkajú zeme. Konštrukcia nepotrebuje až toľko pozornosti ako strešná plachta. Stačí ju len uskladniť na suché miesto. Neodporúčame vlhké pivnice, aby nedošlo ku korodovaniu konštrukcie.

Teraz už viete ako správne nožnicový stan uskladniť na zimu aby Vám slúžil aj ďalšie letné sezóny.