Tel.: +421 918 417 487
Nákupný košík 0,00 €

Ako vybrať párty stan

Párty stany sa stali neodmysliteľnou súčasťou mnohých akcii. Či už potrebujete  prístrešok na rodinnú grilovačku, svadbu alebo firemnú akciu, párty stany Vám poskytnú dokonalú ochranu pred dažďom ale aj páliacim slnkom.  Ak aj Vy práve zvažujete kúpu párty stanu a neviete si poradiť s výberom, máme pre Vás pár rád.

Poznáme viacero typov konštrukcií párty stanov. K tým najvyužívanejším patrí klasická trubková konštrukcia  a rýchlorozkladacia nožnicová konštrukcia.

Trubkový systém

Trubková konštrukcia je o čosi lacnejšia, avšak manipulácia je časovo náročnejšia a zložitejšia. Ak potrebujete rýchlo postaviť stan, isto pre Vás nie je trubková konštrukcia vhodná. Skladanie trubiek stanu zaberá nielen že veľa času, ale hlavne si s tým ťažko poradí jeden človek.

Trubková konštrukcia je nestabilná a ťažko znáša čo i len malé poryvy vetra.

Nožnicový systém

Nožnicová konštrukcia párty stanu sa vyznačuje rýchlosťou postavenia, mobilitou a skladnosťou. Na rozdiel od trubkovej konštrukcie k postaveniu nožnicového párty stanu nepotrebujete žiadne náradie, dokonca ho bez problémov dokáže postaviť aj jedna osoba.

Rýchlorozkladacia nožnicová konštrukcia poskytuje aj väčšie pohodlie pri preprave a uskladnení. Behom pár minút stan zložíte a zmestí sa aj do kufra menšieho osobného auta, najdlhšia strana má len 1,48m. V prípade hexagonových konštrukcií je to 1,6m. Na toto všetko potrebujete ozaj len pár minút a nemusíte strácať svoj drahocenný čas. Všetky rýchlorozkladacie konštrukcie sú šróbované, v prípade akéhokoľvek poškodenia si viete sami vymeniť poškodený diel.

Výber veľkosti stanu

Párty stany v rôznych veľkostiach

Najdôležitejšie je ale vybrať si správnu veľkosť stanu. Je podstatné na akú príležitosť a pre koľko ľudí kupujete párty stan. Ak potrebujete predajný stánok, tak párty stan s malým pôdorysom 2x2 metre Vám ušetrí náklady za prenájom priestoru.

Plánujete veľkú rodinnú či firemnú oslavu s množstvom ľudí? Párty stan o rozlohe 6x3 metra Vašim hosťom poskytne kráľovský priestor na zábavu. Najobľúbenejší a najpredávanejší rozmer stanu je 3x3 metre, nájde svoje všestranné uplatnenie napr. ako promo stan, predajný stánok, záhradný altánok a mnoho iného. Párty stany sa dajú aj spájať, tak si viete vytvoriť rozmer aký práve potrebujete.

Materiál konštrukcie

Ďalším podstatným prvkom pri výbere párty stanu je materiál konštrukcie.

Oceľová konštrukcia

je základným a najpredávanejším prevedením párty stanu. Konštrukcia je ťažšia, povrchovo upravená práškovým nástrekom. Priemer nosnej nohy konštrukcie 30x30 mm zabezpečuje dostatočnú stabilitu párty stanu. Ženy však  isto ocenia pri práci s párty stanom hliníkové prevedenie.

Hliníková konštrukcia

je podstatne ľahšia a povedzme si pravdu, pôsobí aj oveľa estetickejšie ako oceľová. Aj napriek ľahšej konštrukcii má hliníkový párty stan dostatočnú stabilitu a pevnosť.

Hliníková hexagónová konštrukcia

Tí čo sa stále nerozhodli pre ten správny párty stan a hľadajú niečo špeciálne, isto oslovia párty stany s hexagónovým profilom – vlajková loď medzi párty stanmi, vysoká odolnosť a plná výbava.  Jedná sa o profi párty stany, ktoré už ozaj pôsobia luxusne a robustne. Ale aj napriek masívnym konštrukciám ani tieto párty stany nestratili najväčšie výhody ako je rýchlosť rozloženia, mobilita a skladnosť.  Ide o najsilnejšiu celo hliníkovú konštrukciu ,aká je momentálne na trhu. 6-uholníkový tvar nosnej nohy zabezpečuje dokonalú stabilitu a  pri správnom ukotvení je stan odolný aj tým extrémnejším poveternostným podmienkam.

Strešné a bočné plachty

Súčasťou každého párty stanu je aj strešná plachta, ktorá je vyrobená z nepremokavého materiálu Oxford 800D. Na výber máme 6 farieb: biela, žltá, červená, zelená, modrá a čierna. Potrebujete bielu strechu a modré bočné plachty? U nás to nie je žiadny problém, farebnú kombináciu si môžete zvoliť podľa svojich potrieb.

Bočné plachty sa na strešnú plachtu pripoja jednoducho pomocou suchých zipsov. Pridaným bočných plachiet získate ochranu aj proti vetru a Vaše posedenie tak neprekazí žiadne počasie.

Kotvenie

Aby ste však mali istotu, že Vám párty stan neodfúkne, odporúčame stany správne ukotviť. Jednoduchšia alternatíva kotvenia je zaťažením nôh stanu vodnými záťažami. Tie sa dajú naplniť vodou alebo pieskom a dajú sa stohovať na seba. Párty stan takto dokážete pevne ukotviť aj na povrchu, kde nie je možné zabiť kotviaci kolík.

K stanom sa dajú dokúpiť prepravné tašky, ochranné obaly, iné príslušenstvo a náhradné diely